MyDearLife

Assalamualaikum ! Hye yOu , nOrly here !
Do follOw and leave yOur fOotstep On MyTagbOard !
Be nice here Okay ! :)






Template : nOrly
Sources :

Ooh FUCK !!
Tuesday, 25 December 2012 ? 0 ShOrtMessage ?
memang FUCK !!!
perangai kao bajet bagos !!
cite lain , ttbe story lain !
macam keling !
sumpah aku geram ! tersangat la geram !

kao kan jantan , ayat mcm kao sorg je la bagos !
pdahal ayat mcm sial ! putarputar ayat !!
eeee ! sumpahhh geram gyle babi nie !
mmg babi uh kao !!!!!!!!!


** ok noly , relax k ! tamao mencarot carot please !
biakan je dye . pangai dye kn mmg mcm tu !
mcm sial sikit ! so , just let it be ! ok ?? 
kite tgok je sjauh mane peginye idop dye ok !
aku tahu kao saje buat pangai mcm tu sbb na bia aku sakit aty dgn kao !
100% kao berjaye la JANTAN !
tapi jangan ingt aku ta tahan phsyco ok !!

BLAH laa ! takde kao pown kao ingt aku ta bleh idop ke ?!!
puiii ! boleh jalan laa dgn muke kao tu .
ckp aku perangai mcm sial ! pdhal kao 300x ganda SIAL kao tahu !!!!!!!!


Arrrrrrggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh !!!!


Thanks for reading :)


Bersyukur !
Thursday, 20 December 2012 ? 0 ShOrtMessage ?
Kalau nak diikutkan rasa hati nie , nak je aku pergi depan muke dye , 
then bg penampo sebijik !
Sumpah aku geram ! 
Tapi kalau di pikirpikirkan balik , aku ta patot na rase mcm tuh !
Dye bukan milik aku lg ! Ingt noly , BUKAN milik kau lagi !!
Celik mate besarbesar sikit bia kau paham realiti yg terjadi skg nie !
Ape yg patot kau buad , doakam je lah dye bahagia dgn pilihan hati dye yg knon " hot " tuh ! Puiiii ! Mnyampah doe @.@

Sekarang , ape yg perlu kau buat , hargai encik muzakiruddintuh ! <3 
Dye da cukup semuanye untuk kao !
Kalau dulu kao da buat silap , so pastikan yg kali nie silap yg sama ta kan terjadi ! Paham ?!!
Bersyukur laa kau dapat muza yg boleyh layan kerenah kao and boleyh buat walau ape pown yg kao suruh !
Tapi ingt ! Jgn lebihlebih sgt tao . Takot kunk dye lari , mne kau na dpat lgi org mcm dye tuh !
You get it ?? Ingat har ! Belajar erti bersyukur sebelum ape yg ade depan mate ALLAH tarik mcm tu jer :) 


Thanks for reading :)


3 week mOre ! Arggghhh !!
Tuesday, 6 November 2012 ? 0 ShOrtMessage ?

Tempoh mase yg aku rase tersangatdangat la panjang !
Padahal da na abis da . Tapi rasenye mcm aku da ta mampu !
Da ta mampu na tanggung rasa saket duduk dalam hotel nie !
Da ta mampu na tanggung rasa saketsaket badan !
Da ta mampu na tanggung rasa saket na jage hati banyak pihak !
Semua da ta mampu dah !!

* kalau la DORAEMON tuh wujud , kan best ! Aku na sgt masuk dalam table waktu dye yg slalu nobita masuk tuh ! Senang je keje ! Ta payah na tunggu lamelame 3minggu nie !

Arghhh ! Pikirpikir pown boleyh tension jgk la kepale hotak !
Sebenarnye 3 minggu bukan lame lagi pown , cumenye aku da malash da na buad kejekeje yang aku buad sekarang nieh !
Sebab aku rasa macam nie la aku da pandai buat hal kt sni .
Da pandai da na langgar je waktu keje !
Pastu reka alasan yg mcm ta masuk akal ! 
* tp dulik hape aku ! Hentam tibai jelah jah ! Hahahhaa

# ouhh ! I wishh i could make time running more faster than now !!
Emm , may GOD bless me ! Aminnnn ~


Thanks for reading :)


Elaun oOuhh Elaun !
Friday, 2 November 2012 ? 0 ShOrtMessage ?

Bile tibe hujOng bulan or awal bulan , masingmasing ta saba nak tunggu duet GAJI kan ? Betul tak ? :)
Sejaksejak bekecimpung dlm dunia " praktikal " nie , aku lah salah satu dari manusia yg ta saba na tnggu waktu gaji tuh ! HAHAHA
Tapi aku bukan dlm kategori gaji la . Aku elaun ! 

Masa mulamula masok hotel ni , aku punye la semangat kononkonon duet elaun kunk nak simpan . Bia bnyak , bru na bli barang . Tapi bile dah dapat elaun ape yg jadi ? Hahah ! Menyimpan la sgt ! Semuanye bersih dibuat belanje . Tapi belanje hape tu yg tatao nak ckp !  Ta nampk pown ape yg aku beli , thuthu jerk duet da abis ! 
Boros kan ??

Ade satu mase tuh , dpat elaun jerk aku selit la sikit kononkonon na simpan . Tuptup bile sampai satu masa , duet da takde , tergagaugagau aku mencari duet selit aku tuh ! Lastlast ta jadi la na meyimpan ! 
Haiiishhh ! Payah sungguh rasanya na simpan duet ek . Padahal dulu , mak aku cakap , aku la manusia yg paling pandai simpan duet . Asal mak belikan tabung je , ta pernah ta penuh . Orang kate mmg masyuk laa klu skg aku pandai menyimpan mcm dulu :)

Now , duet elaun aku dapat ngamngam 3 rat ! Aku bajet aku boleyh dapat lebeyh , sbb aku rajin buat OT ! Konon kate klu buat OT hotel akan bayar , tapi tuptup hape jadi ! Mcm puake doe ! Lagi dye tolak elaun aku ade la . Atas sebab aku due hari ta dtg bulan lepas . Dye kire potong habes laaa ! 
Padahal , duedue hari yg aku ta dtg tu ak bg MC ! Bukan main langgar jerk !
Dulu , mmbe aku MC banyak hari,  boleyh je dapat elaun tp knp ak bg MC dye tolak duet elaun aku ! Haishhh ! Bodoh ta bodo la kan !
Menyakitkannn hati !

Cepatlah wahai encik NOVEMBER berlalu ! Aku da ta sanggop dah na tanggong rase saket hati akuh nie !  Bile bulan berganti yg baru , jadi lg la saket aty aku nie nanti !
Huh ! May GOD bless me ! 
And semoga ALLAH membalas benda yg setimpal untuk manusia yg guna tenaga org lain untuk kepentingan sendiri ! Aminnnnn :)


Thanks for reading :)


Hope fOr bless !
Thursday, 1 November 2012 ? 0 ShOrtMessage ?

                      


Hye dear NOVEMBER !
Welcome back ! :)

Harapharap bulan nie lebih baik dari bulan yang sebelumnya ! Muahhh !
And yang paling penting , bulan nie la akuh akan MERDEKA !
Da ta payah na menghadap semua mahlukmahluk yg ade dkad tempat yg agak ber***** 
Hahahaha ! Yeahhh ! 
Tak sabar doe na tunggu 31 nov nie ! 

Na thu sebab hape :

# Aku ta payah  bangun pagipagi
# Aku ta payah na kemas bilikblik guest ! 
# Aku ta payah na kupas bawang , potong lada !
# Aku ta payah na serve , angkat pinggan , lap sudu !
# Paling best , ta payah na menghadap merekamereka yg bekenaan !

Yess ! Semuanye tapaya buad lagi dah lepas nie ! Mesti owsem gylerr !
So NOVEMBER , be nice with me yeahh ?


Thanks for reading :)


Hye You Dear NOVEMBER !
                   

" Happy Birthday Mohdbie "
Sayangnye aku tak sempat na celebrate birthday dye shameshame mcm dulu .
Bende pown atas kesilapan sendiri kan , so , padan la dengan muke koe !

Wish kao panjang umur , dmurahkan rezeki , dapat kebahagiaan dunia akhirat !
And yg paling penting , semoga tahun nie lebih baik dari tahun yg sebelumnye :)
Maafkan aku kalau aku pernah saketkan aty kao , menyinggung perasaan kao and dah buat kau kecewe dgn sikap aku yg dulu .
Aku yg salah ! Aku yg buad hubungan kite jauh mcm sekarang !!
Tapi percaya pada JODOH , kalau ade , ade laa ! ( nampak tak aku masih mengharap yang kau boleyh terima aku balik ! Tapi , mustahil kan ? )
* tp macam la dye bace entrie nie ! Hahahaha !

                                         
                  

Kalau boleyh , aku na jerit kuatkuat ! Na bgthu kt kao yang aku RINDU kao mohdbie !
Aku RINDU mohdbie , aku RINDU kite yg dulu !! :'(
Tapi ... Kau dah keraskan aty tuk terima aku balik !
Aku dah ta boleyh na buad apeape lg dah !

Aku harap kau bahagia sayang ! Hope kao ta lupe and tak kan pernah lupe sape die NURLISAHILA dlm aty kao satu mse dulu .

# Aku SAYANG kao MUHAMMAD SHAHRULNIZAM B. MOHD MUDZAFFAR SHAH !
Walaupun kao BUKAN hak aku lagi ! :(


Thanks for reading :)


Berjauh hati
Tuesday, 30 October 2012 ? 0 ShOrtMessage ?

Permulaan cerita rasanya macam membahagiakan , tapi pengakhiran macam , emmmm !

Ntah laa , aku pown tatao ape yang aku rase sekarang .
Boleyh dikatekan sedeyh , terkilan , na menanges ! Tp kadangkadang terasa yang aku yang sepatutnya paham dengan situasi -,-

" kejap lagi teman kan sy bawak mak sy pergi hospital eyh , mak nak tengok kaka "

Perlawaan dye pada aku masa dia tengah bawak kete na pegi tempat na buad IC !
Tujuan asal memang na sgt buad IC baru . Dah bape lame da aku ckp aku na tkar ic .
Baru arynie la rasenye aku ade kesempatan .
Tapi bile da smpai sane , makkk aiii , bederetderet la manusia yang tengah tunggu !
( padahal semua org tgh duduk ! Tp klu dyeorg bediri , mmg bederet ok ! ) 
Ambik nombor , ade la lebih kurang 50 org lagi aku kene tunggu !
Terus dye ajak aku keluar , sbb mak dye ckp na p hospital pukul 1 , takot ta sempat .
Adat pown menumpang je kan , aku kene je la follow :)

" kalau anta sy balik dulu ta boleyh ke ? Malash la nak jumpe mak , dah la ta kenal lagi , ttbe org ikod awk balik , kunk ta pasalpasal kene reject "

" takdenye la mak reject , kalau dye reject lempang je muka sy nie "
Dia pown confident je la kan cakap yang macam mak dye ta kisah pown kalau dye balik bawak pompuan .

Aku risau gile ! Da la kali pertama na jumpe mak dye , lepas tuh dgn cara yang macam nie .

Kot ye pown na bawak aku jumpe mak dye , bg la aku kenalkenal dulu .

Dalam perjalanan na p umah dye tuh , singgah kejap , amek kawan dye ! 

Aku pikir selamat la kan ade mmber dye . Nnti ta la mak dye terusterus reject aku ! Hahaha

Sampai je umah dye , mak dye da tunggu depan umah .

Mak dye menjengguk je kt kerete , terus mak dye masuk balik dalam umah ! Muke pown macam benci je aku tengok !
Huh ! Kan aku da agak da ! Walaupun ta diberitahu , tapi aku cukp tahu yg mak dye mmg ta suke ! And bile mane da ta suke , automatiknye la dye " REJECT " aku !
Dari kerete pown aku dapat dengar yg dyeorg anak beranak betekak ! 
Ok ! Aku da thu da smuanye even dye try untuk kalis cerita !

* aku sentap ! Sungguh ! Sangatsangat la sentap ! :(

Ta boleyh betahan lame dgn keadaan nie ! Maaf awak !
Mungkin lama untuk sy ambil mse tuk kembali jadi sapa sy yg sebelum nie !


Thanks for reading :)




Older Post












// Forever Young-One Direction